Activiteit

Webinar Machinerichtlijn Beweegbare Bruggen

08 juli
2022
8 juli 2022
09:00 tot 10:00
Bijeenkomst
9 juni 2022 | 1 minuut lezen

Machineveiligheid is een essentieel onderdeel als het gaat om de veiligheid van beweegbare bruggen. Een beweegbare brug wordt als machine gezien en valt hierdoor onder Europese wetgeving van de machinerichtlijn. Deze Europese wetgeving stelt dat een risicobeoordeling en risicoanalyse dient plaats te vinden, maar treedt niet verder in detail. Hierdoor wordt op verschillende wijze gehandeld door verschillende overheden.

Om ervoor te zorgen dat elke beweegbare brug op dezelfde wijze aantoonbaar veilig is hebben verschillende overheden (o.a. Provincie Groningen, Noord- en Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Amsterdam) samen met CROW het initiatief genomen om een interpretatie van de machinerichtlijn te schrijven. Achter de schermen werkt de werkgroep 'Compliance Machineveiligheid Beweegbare Bruggen' hard aan een gedegen oplossing.

Tijdens het webinar op 8 juli geeft CROW hierover een update. Het webinar is voor professionals van overheden, bedrijven en kennisinstellingen die betrokken zijn bij beweegbare bruggen. Ook volgt er in september een live symposium om de nieuwe interpretatie op bredere schaal met elkaar te delen (en te ervaren). 

Het programma

  • 09.00 uur Welkom door Platform WOW 
  • 09.05 uur Introductie door CROW: toelichting op werkgroep interpretatie machinerichtlijn beweegbare bruggen
  • 09.15 uur Opdrachtgever aan het woord
  • 09.30 uur Professor Ira Helsloot geeft een introductie van zijn onderzoek Proportioneel Veiligheidsbeleid Beweegbare Bruggen
  • 09.45 uur Panelgesprek aan de hand van vragen uit de chat
  • 09.55 uur Vooruitkijken naar het symposium 16 september

We kijken uit naar een waardevolle online samenkomst op 8 juli!

INSCHRIJVEN kan HIER

Hartelijke groet, 

Platform WOW (Romana en Roel)
Platform Bruggen en CROW (Yvonne en Bob)
Provincie Noord-Holland (Bregje)

 

Werkgroep Platform Bruggen en CROW

Wil je de werkgroep 'Werkgroep Compliance Machineveiligheid Beweegbare Bruggen' en hun ontwikkelingen op de voet volgen? Je kunt volger worden van de werkgroep via Platform Bruggen. Ook kun je contact opnemen met het secretariaat van CROW als je professionele belangstelling hebt om aan de brede werkgroep plaats te nemen. Via: bob.nonnekens@crow.nl o.v.v. ‘Vragen Werkgroep Compliance Machineveiligheid Beweegbare Bruggen’

Ga naar werkgroep

Werkgroepoverzicht