Nieuwsbericht

Planning 3D-betongeprinte fietsbruggen N243 Noord-Holland

Profielfoto van Yvonne Courage
19 december 2021 | 1 minuut lezen

Van december 2021 tot en met februari 2022 voert aannemer BAM Infra voorbereidende werkzaamheden uit voor de 3D-betongeprinte fietsbruggen.

In de week van 6 december 2021 richt aannemer BAM Infra een zogenoemde voorbouwlocatie in (voor voorbereidende werkzaamheden) voor de 3D-betongeprinte fietsbruggen. De voorbouwlocatie komt op het leegstaande stuk grond van Noordervaart 117. BAM Infra maait het gras, legt menggranulaat neer en legt inritten aan voor bouwverkeer. 

Fietsbruggen uit 3D-betonprinter

De onderdelen voor de fietsbruggen zijn gemaakt door een 3D-betonprinter. Voor iedere brug printte de 3D-printer 7 losse onderdelen. De bruggen komen over de Jispersloot, Vrouwensloot, Beemsterringvaart en Voordijksloot langs de Schermerhornerweg (N243). 

Planning in elkaar zetten fietsbruggen

In januari en februari 2022 worden de brugonderdelen van de printfabriek naar de voorbouwlocatie gebracht. Daarna start BAM Infra op de locatie met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de bruggen (voormontage van de onderdelen). Daarna worden de bruggen op de definitieve locaties geplaatst. Naar verwachting kunnen fietsers vanaf begin juli 2022 over de bruggen fietsen. Meer informatie over de werkzaamheden, planning en bereikbaarheid van de omgeving volgt. 

Aannemer BAM Infra

Gebiedsaannemer BAM Infra, die in verschillende regio’s in Noord-Holland het beheer en onderhoud uitvoert, bracht het 3D-betonprinten bij de provincie in als innovatie. BAM Infra doet alle werkzaamheden voor de 3D-geprinte fietsbruggen. Dit is een onderdeel van de werkzaamheden voor het project N243 Herinrichting. Aannemer Boskalis doet de andere werkzaamheden voor het project. 

Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl

 

Bron tekst en foto: Provincie Noord-Holland

 

Nog geen lid van onze online community?