Nieuwsbericht

Bruginnovaties versnellen dankzij samenwerking

Profielfoto van Elna Minderman
14 januari 2022 | 1 minuut lezen

Ook in 2022 zal Platform Bruggen blijven focussen op het versterken van ons levende netwerk en hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen aan de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave van bruggen. Gezien innovaties een belangrijke rol spelen in deze opgave, zijn we blij met de samenwerking tussen het Infra Innovatie Netwerk en Platform Bruggen!

Het Infra Innovatie Netwerk heeft drie kerntaken. Allereerst de netwerkfunctie, waarbij het verbinden van overheden, marktpartijen, kennisinstellingen en initiatieven centraal staat. Daarnaast ligt de focus op het inventariseren en agenderen van innovatiebehoeften en belemmeringen voor de toepassing van infra-innovaties. Samen innovaties versnellen, dat is het plan!

Het Platform Bruggen bundelt krachten, initiatieven en kennis van alle partijen in de bruggensector. Platform Bruggen is de wegwijzer voor de bruggenbranche waar kennis gedeeld en geborgd kan worden. Het levend netwerk van Platform Bruggen is daarin belangrijk om gezamenlijk ‘door de bomen het bos weer te zien’ en de energie in de sector te laten stromen.

Met de samenwerking tussen het Infra Innovatie Netwerk en Platform Bruggen komen nieuwe verbindingen tot stand en worden innovaties in de bruggensector onder een nog groter publiek kenbaar gemaakt. Henry Bos, voorzitter van de stuurgroep van het Infra Innovatie Netwerk, en Paul Waarts, voorzitter van het kernteam van Platform Bruggen, ondertekenden deze samenwerking. Alleen samen krijgen we de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave geklaard!

 

Op de hoogte blijven van innovaties in de GWW-sector? Volg de showcasepagina van het Infra Innovatie Netwerk op LinkedIn!