Activiteit

Infradialoog: landelijk prognoserapport 2023 "vernieuwingsopgave infrastructuur"

30 november
2023
Donderdag 30 november 2023
08:00 tot 09:15
Overig
Profielfoto van Redactie platform Bruggen
1 minuut lezen

Op donderdag 30 november organiseren we de derde editie van de Infradialoog. De Infradialogen zijn een vervolg op de Brugdialogen. Deze editie gaat over het landelijk prognoserapport over de staat van de infra.

2021 vs 2023

Zijn we in control? In 2021 bracht TNO voor het eerst de omvang en totale opgave in beeld voor de instandhouding van de bestaande civiele infrastructuur in Nederland. Daaruit bleek dat tot 2050 vijftig miljard euro méér nodig is dan het beschikbare budget in de afgelopen jaren. Waarbij het grootste deel voor rekening komt van de gemeenten. 

Uit de eerste prognose bleek ook dat er flinke onzekerheden zijn over de technische staat van de meer dan 300.000 grote en kleine civiele constructies, over de restlevensduur van de verouderende infrastructuur en over de kosten van vervanging en renovatie. 

Is er nu meer zicht op de omvang?

Half november verschijnt de 2e landelijke prognose van de vernieuwingsopgave van onze civiele infrastructuur. Hebben we in de afgelopen twee jaar meer zicht gekregen op de omvang en de kosten? En hoe pakken we het aan in deze tijden van stijgende kosten en toenemende schaarste? 

Belangrijkste conclusies 

Peter Rasker (TNO), Arie Bleijenberg (strategisch adviseur Koios Strategy en opsteller van de 1e prognose) en Ad van Vugt (sr.specialist kunstwerken en constructies bij de gemeente Den Bosch) leiden deze Infra dialoog in met de belangrijkste conclusies uit het rapport, wat dit zegt over de opgave en wat dit betekent voor een beheerder als gemeente Den Bosch. 

Vervolgens gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. Ben je professional in de infra? Dan nodigen we je van harte uit met mee te doen aan deze online dialoog. 

Georganiseerd door Platform WOW, Platform Bruggen en De Bouwcampus.

Praktische informatie

Online via Zoom

Datum: 30 november 2023

Tijd: 08.00 - 09.15 uur

Kosten: Geen

Doelgroep: Professionals die zich bezig houden met infra in weg- en waterbeheer

Inschrijven: klik hier  Infra Dialoog: landelijk prognoserapport staat van de infra 2.0 | Platform WOW