Activiteit

Hoe ziet de inspectiewereld er in 10 jaar uit?

02 december
2022
Arcadis Amersfoort
2 december 2022
14:00 tot 16:30
Bijeenkomst

Het NVDO InspectiePlatform nodigt je van harte uit op vrijdag 2 december bij Arcadis Amersfoort;     

“Hoe ziet de inspectiewereld er in 10 jaar uit?” 

Nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van inspecties zijn niet nieuw. Sterker nog: Trends als digitalisering en technologisering zijn in de wereld van inspecties al jaren gaande. En, daar komen steeds meer nieuwe innovaties en technieken bij die het werk makkelijker en sneller dienen te maken. Maar, nieuwe technieken vergen ook nieuwe inspecties. Denk bijvoorbeeld aan installaties die gebruik maken van zonnepanelen of waterstof.

Het oplopende tekort aan professionals die inspecties uitvoeren heeft daarbij zeker invloed op de snelheid van ontwikkelen. Maar, wat leveren al deze trends en ontwikkelingen op voor de toekomst? Welke kant gaat de wereld van inspecties op? Deze vragen en meer worden tijdens deze interessante middag beantwoord!

Programma (14.00-16.30 uur)

Ontvangst en Registratie

Welkom en Opening door de Dagvoorzitter; Paul Copier, Hoofd Adviesgroep Asset Management Infra Objecten en Installaties bij Arcadis Nederland B.V. en lid NVDO InspectiePlatform

“Kennis en gebreken bij nieuwe ontwikkelingen”
Huib Oostdijk, Managing Director CERTIFER HHC/DRS
Hoe ziet de inspectiewereld er op 2 december 2032 er uit?
Huib neemt ons mee in een beschouwelijke verkenning aan de hand van wat de techniekgeschiedenis ons leert en wat trendwatchers ons voorspellen.

Netwerkpauze

“Gebruik van Drones – do’s en don’ts”
Marien van den Hoek, Commercial Director, co-founder/owner Terra Inspectioneering
De inzet van drones heeft alles te maken met het feit dat je geen mensen wilt inzetten voor inspecties en het verzamelen van data waar het gevaarlijk, vies, donker of moeilijk te bereiken is. Robotica en drones kunnen deze rol van de mens overnemen. Dit alles in het kader van digitale rapportage in het digital twins concept met volledige 3D visualisatie.

“Inzet van AI, AR en VR”
Hanno Spoelstra, Value Proposition Leader Digital Asset Management, Arcadis
Inspecteren we over 10 jaar alleen nog maar met virtual reality en augmented reality headsets in de Metaverse? Is er naast artificial intelligence nog een rol weggelegd voor het vakmanschap van de inspecteur? Hanno neemt ons mee in een toekomstverkenning waarin de digitale wereld stevig verankerd is in de fysieke wereld.

Afsluiting en Netwerkborrel

AANMELDEN

(*) Deelname is gratis en we kunnen 40 professionals een deelnameplek geven
     Indien je niet aanwezig bent zonder afmelding vooraf, brengen wij no-show kosten van €75,- in rekening