Activiteit

Cocreatiesessie Buyergroup Biobased/Houten bruggen

29 juni
2022
29 juni 2022
09:00 tot 13:00
Bijeenkomst
2 juni 2022 | 1 minuut lezen

We gaan binnenkort van start met de Buyergroup Biobased Bruggen! Kostenloos wordt u als gemeente of provincie gekoppeld aan experts die u helpen bij het opstellen van een visie, strategie (en aanbesteding) ten aanzien van bruggen van duurzame materialen. Een unieke kans die u niet aan u voorbij kunt laten gaan! Het traject geven we met elkaar vorm. De startsessie vindt plaats op het Gemeentekantoor Almere, op woensdag 29 juni van 9 tot 13u (inclusief lunch). Meld je snel aan door te mailen naar: david.ubbens@pianoo.nl.

 

Co-creatiesessie op 29 juni

De co-creatiesessie wordt georganiseerd voor organisaties die een intentie hebben om in de komende twee jaar te komen tot een aanbesteding. Deelnemers kunnen beheerders, budgethouders, technisch adviseurs, projectleiders, duurzaamheidscoördinatoren en inkopers zijn. Tijdens de sessie laten we ons inspireren door een opdrachtgevers die reeds een Biobased Brug heeft laten bouwen; hoe is het proces verlopen, tegen welke knelpunten zijn zij aangelopen en hoe is hiervoor draagvlak georganiseerd? Daarnaast willen we het gesprek voeren over o.a. de volgende thema’s:

  • Focus: Wat is de gewenste focus van de Buyer Group? Wordt er bijvoorbeeld vooral de focus gelegd op fiets- en voetgangersbruggen, verkeersbruggen of beiden?
  • Kennis en expertise: Welke kennis en expertise dienen we te betrekken bij de Buyer Group?
  • Draagvlak: Hoe kan draagvlak georganiseerd worden binnen uw organisatie om aan de slag te gaan met Biobased Bruggen?

 

Wat houdt de Buyer Group in?

Bruggen van hout en andere biobased materialen bieden mogelijkheden om vervanging en renovatie van bruggen (fietsbruggen en verkeersbruggen) te verduurzamen. Om dit te onderzoeken en in de praktijk toe te passen willen De Bouwcampus en PIANOo om een Buyer Group Biobased Bruggen te starten. Het doel is om met een gezamenlijke ambitie en aanpak de circulaire en biobased transitie binnen organisaties te versnellen. Met de Buyer Group biobased bruggen gaan deelnemers samen onderzoeken hoe zij houten en biobased bruggen het beste kunnen inkopen. De Buyergroup richt zich op het inspireren van elkaar en de markt én het vormen van een visie en strategie richting een aanbesteding van biobased bruggen. Het organiseren van intern draagvlak en organiseren van de uitvraag maakt onderdeel uit het traject. Deelnemers van de Buyer Group kunnen rekenen op ondersteuning van De Bouwcampus, Rijkswaterstaat, RVO en PIANOo, FSC Nederland, Centrum Hout en meer.

Locatie

Stadhuisplein 1, 1315 HR Almere
1315 HR Almere

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Werkgroepoverzicht