Nieuwsbericht

Terugblik landelijke WOW-dag 2021

Profielfoto van Redactie platform Bruggen
16 november 2021 | 1 minuut lezen

Op 5 november organiseerde Platform WOW de landelijke WOW-dag. Ruim 300 (vaar)weg- en waterbeherende professionals ontmoetten elkaar in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Platform Bruggen was ook onderdeel van de invulling van een sessie over hoe je als assetmanager een betrouwbare voorspelling kan maken van het geheel, ondanks dat er veel onzekerheden zijn.

Arie Bleijenberg (auteur TNO-rapport), Yvonne Courage (Platform Bruggen) en Ad van Vugt (Gemeente Den Bosch) gaven suggesties om deze enorme opgave aan te pakken. Arie Bleijenberg nam deelnemers mee in het TNO-prognoserapport “Instandhouding civiele infrastructuur“, wat een beeld schetste van de aantallen, soorten en toestand van de assets. Vervolgens gaven collega asset eigenaren vanuit hun perspectief een inkijk hoe zij de lange termijn vervangingsinvesteringen systematisch in beeld brachten, welke hobbels daarbij genomen werden en welke uitgangspunten er werden gehanteerd. Om te concluderen welke algemene lessen we hieruit kunnen leren, nu en straks. Kijk voor meer informatie over deze opgave eens bij onze werkgroep 'Samen grip op ons areaal / prognose rapport 2.0'!

Hieronder kun je de aftermovie bekijken. De slides van alle sessies en de winnaars van de WOW-prijs 2021 zijn te vinden via Platform WOW