Nieuwsbericht

Kelder van Engelenburgerbrug open voor publiek: ‘Unieke kans’

Profielfoto van Redactie platform Bruggen
11 maart 2022 | 1 minuut lezen

Komende zaterdag is het mogelijk om de kelder van de Engelenburgerbrug in Dordrecht te bezoeken. Van 11.00 tot 15.00 uur is de basculekelder geopend voor publiek. Het gaat om een inloop; aanmelden is niet nodig. De Engelenburgerbrug is de afgelopen twee jaar grondig gerenoveerd. Al het werk is klaar. De brug krijgt alleen nog een nieuwe slijtlaag die in een paar dagen hard moet worden. Dit gebeurt onder een grote tent. Maandag gaat de brug open voor alle verkeer.

Zaterdag zijn in de tent de betrokken aannemers te vinden, die verschillen laten zien tussen de oude en de vernieuwde brug. Bezoekers kunnen hen ook vragen stellen. Ook is het mogelijk om af te dalen naar de kelder. ,,Een unieke kans’’, aldus de gemeente. 

Ook veel onderdelen van de basculekelder uit 1911 zijn opgeknapt. In de kelder zit de machinekamer. Het publiek kan in kleine groepjes een kijkje nemen. Dit bezoek zal een paar minuten duren. 

Officiële opening

Zaterdag om 13.00 uur wordt de brug officieel geopend door wethouder Marco Stam. Maandagmiddag gaat de Engelenburgerbrug dan écht open voor het verkeer. Hoe laat dat precies zal zijn, is lastig te zeggen. De gemeente houdt voorlopig 14.00 uur aan. De tijdelijke brug is daarmee overbodig geworden en wordt ontmanteld. Dat neemt ongeveer een maand in beslag.

Bron foto: Jeffrey Groeneweg

Bron tekst: AD