Nieuwsbericht

Leernetwerkbijeenkomst Circulaire Viaducten en Bruggen op 2 juli - Bent u erbij?

Bent u in uw werk betrokken bij het inkopen, ontwerpen of bouwen van viaducten en bruggen? Wilt u weten hoe dit circulair kan en leren van de ervaring van anderen? Dan bent u bij de Leernetwerkbijeenkomsten van het Samenwerkplatform Circulaire Bruggen en Viaducten precies op de juiste plaats. 

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 2 juli van 9.00 uur tot 13.30 uur in het LEF Future Centre in Utrecht (Westraven, Griffioenlaan 2). Tijdens de bijeenkomst wisselen (opdrachtgevende) beheerders, ingenieursbureaus, aannemers, leveranciers én kennis- en netwerkinstellingen (praktijk)ervaringen uit, gericht op Hoogwaardig hergebruik, Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen en (meer) klimaatneutrale materialen (Biobased/Hout/CO2-arm Beton), conform de gezamenlijke Marktvisie en Inkoopstrategie.

Het programma biedt ruimvoldoende gelegenheid om (aan de hand van praktijkvoorbeelden met de toepassing van Marktivsie en Inkoopstrategie) kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit doen we aan de hand van het volgende programma:

 1. Opening Leernetwerkbijeenkomst met een beknopte weergave van de gezamenlijke visie, aanpak en stand van zaken (door Meinke Schouten (Platform Bruggen) en Maya Sule (Transitiepad Kunstwerken))
 2. Kennismakingsmoment
 3. Deelsessies (2 rondes van 45 min)
  1. Live-matching (van vraag en aanbod) van tientallen gebruikte Liggers  | door Team Hergebruik Liggers (RWS) en Groene Liggers V.O.F. (SBIR CiVi)
  2. Opschalen IFD Bouwen | door Marcel Willemse en Anna Ciapa, Provincie Noord-Holland
  3. Fiets- en Voetgangersbruggen (Inventarisatie Productblad(en) Brugelement(en)) | door Emile Hoogterp, BouwCirculair/Westenberg
  4. Revival Houten (fundering)palen | door Matthijs Griffioen, gemeente Amsterdam
  5. Betoninnovatieloket | door Ton van Beek, SKG IKOB
 4. LUNCH (Meet en Greet | Speel en Win | Ontspan en ontmoet)

Datum: 2 juli 2024
Tijd: 8.45 tot 13.30 uur  (aanvang: 9.15 uur)
Locatie: LEF Future Centre (Utrecht) (max. 120 personen)

Bekijk hier het volledige programma op 2 juli of klik hier om u aan te melden.

Zien we u daar?