Nieuwsbericht

Opstartbijeenkomst voor ontwikkeling eenduidige afspraak 'IA&E-installaties van beweegbare bruggen'

Profielfoto van Annemarie Stap
3 november 2022 | 1 minuut lezen

Aanleiding en doelstelling Nederlands Technische Afspraak (NTA)

Er worden reeds veel verschillende standaarden en richtlijnen toegepast voor IA&E-installaties van beweegbare bruggen. Tussen oktober en december 2021 is een reeks van vier kennissessies georganiseerd waarin kennis en ervaringen zijn uitgewisseld over deze bestaande standaarden. Hieruit is gebleken dat er draagkracht is voor – en behoefte aan - meer harmonisatie van deze standaarden. Een ruime meerderheid van de deelnemers aan de kennissessies was van mening dat één landelijke standaard een grote bijdrage aan de verlaging van kosten en een besparing van tijd oplevert bij initiële aanleg. Hetzelfde geldt voor het beheer en de uiteindelijke vervanging. Het is vooralsnog niet de bedoeling om bestaande standaarden te vervangen. De beoogde eenduidige afspraak zou als aanvulling hierop dienen. 

Programma en doelstelling opstartbijeenkomst

Tijdens de opstartbijeenkomst op 9 november 2022 voor de ontwikkeling van de NTA ‘IA&E-installaties van beweegbare bruggen’ wordt een toelichting gegeven op het project en het plan van aanpak. Tevens wordt de basis gelegd voor het traject door de scope en de inhoudsopgave van de NTA te bespreken. Doelstelling is om aan het einde van de bijeenkomst een groep gemotiveerde experts bijeen te hebben gebracht die zich in 2023 wil committeren aan de ontwikkeling van de NTA.

Aanmelden opstartbijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats bij NEN te Delft op woensdag 9 november van 14.00 tot 17.00 uur. Deelname is kosteloos, aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via deze link.

Profielfoto van Martijn Otten
1 jaar geleden
Profielfoto van Martijn Otten
1 jaar geleden

Ik ga m'n best doen om hier bij te zijn, maar het is helaas kort dag.
Ik wil dit initiatief in ieder geval de CSIR Cybersecurity implementatierichtlijn objecten RWS (CSIR) - COB en IEC 62443-x standaard meegeven voor cybersecurity.