Nieuwsbericht

REISGIDS voor meer grip én onze kunstwerken in beeld

Profielfoto van Yvonne Courage
2 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De reisgids, gemaakt met de kennis en ervaringen van de club van 25, helpt je op weg naar meer grip op jouw kunstwerkenareaal.

Grote opgave

Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn toe aan vervanging. In 2021 heeft TNO de landelijke omvang van deze vernieuwingsopgave in kaart gebracht (TNO Rapport 2021). Daaruit bleek dat veel nog niet bekend was over de werkelijke levensduur van de 85.000 bruggen en viaducten, 3.000 km kades en damwanden en 230.000 kleine civiele constructies zoals stuwen en duikers.

Krachten bundelen

Platform bruggen en Platform WOW hebben de krachten gebundeld van 25 Nederlandse brugbeheerders in een werkgroep ‘Samen grip op ons areaal’ onder de naam de Club van 25. Deze beheerders gingen samen aan de slag om meer inzicht te krijgen in de staat van hun areaal. Dit leverde naast mooie samenwerkingen en inzicht in het eigen areaal ook een nieuwe bouwsteen op voor het prognoserapport 2.0 en een waardevolle reisgids.

Reisgids 

Dit magazine, gemaakt met de kennis en ervaringen van de club van 25, is bedoeld als reisgids en helpt je op weg naar meer grip op jouw kunstwerkenareaal. De reis van de club van 25 duurde van april 2022 tot juli 2023. Volg de stappen uit de routekaart en zet telkens een stapje op jouw eigen weg. Kijk vooral ook af bij de anderen, laat je inspireren en haal eruit wat jij nodig hebt. Op de route vind je ook verschillende tips en ervaringen van de deelnemers van de club van 25.

Lees hier het magazine

Profielfoto van Ad van Vugt
10 maanden geleden
Profielfoto van Ad van Vugt
10 maanden geleden

Het was een inspirerende reis, al heb ik het einde niet mee kunnen maken.