Nieuwsbericht

Podcast Beweegbare deel Haringvlietbrug - Platform Stalen Bruggen

๐‹๐ฎ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ ๐ง๐ฎ ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ฉ๐จ๐๐œ๐š๐ฌ๐ญ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ž๐ž๐ ๐›๐š๐ซ๐ž ๐๐ž๐ž๐ฅ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐‡๐š๐ซ๐ข๐ง๐ ๐ฏ๐ฅ๐ข๐ž๐ญ๐›๐ซ๐ฎ๐ !

Profielfoto van Lisa Swaalf
15 maart 2023 | 1 minuut lezen

In deze podcast spreken wij Paul Snellen, adviseur staal werktuigbouw bij Rijkswaterstaat, over het beweegbare deel van de Haringvlietbrug. De Haringvlietbrug is een veel besproken brug, omdat er momenteel minder rijstroken open zijn en je er maximaal 50 km/u mag rijden. Verder is het beweegbare deel sinds 1 januari dicht, wat gevolgen heeft voor hoge scheepvaart. Paul vertelt over het ontstaan van het probleem bij de Haringvlietbrug (het dek en het bewegingswerk), over inspecties en over wat er precies gebeurt tijdens het renovatietraject.
De podcast is hier te beluisteren: Stream episode Renovatie van de Haringvlietbrug - beweegbare deel by Platform Stalen Bruggen podcast | Listen online for free on SoundCloud

 

• Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 28 juli 23.00 uur (mogelijk tot en met 4 augustus) is de Haringvlietbrug in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer;
• Van maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur is de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht. Het weekend voorafgaand aan deze afsluiting is de tunnel van vrijdag 5 augustus 22.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur dicht in rijrichting Bergen op Zoom.

Voor meer informatie www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug.