Nieuwsbericht

IM-SAFE publiceert verschillende projectresultaten in november

Profielfoto van Jos Wessels
26 november 2021 | 1 minuut lezen

IM-SAFE focust op het ontwikkelen van nieuwe, geharmoniseerde Europese normen voor het monitoren en onderhouden van civiele kunstwerken in de Europese Unie. Op 5 november vond het derde Pan-EU CoP Forum plaats in de vorm van een online symposium. Op dit symposium “Surveying technologies, data-informed safety evaluation and risk management for bridges and tunnels – From the needs to the standardization” werden de meest recente projectresultaten gepresenteerd en werd input verzameld vanuit heel Europa voor verdere toekomstige standaardisatie. De presentaties zijn te vinden op de site van IM-SAFE.

Daarnaast zijn in november drie publicaties afgerond die nu beschikbaar zijn via deze link

1. Het rapport 'Actual and future contect of transport infrastructure monitoring and maintenance' geeft een overzicht van de huidige en toekomstige trends en behoeften. Ook richt het rapport zich op gestandaardiseerde methodes, uitdagingen en belangrijke focuspunten in onderzoek naar het monitoren en onderhouden van transport infrastructuur. 

2. 'Recommendations to remove the PEST barriers and prioritisation of risk management areas taking the lessons from recent infrastructure failures' analyseert de politieke, economische, sociale en technische (PEST) belemmeringen voor adequate monitoring en optimaal onderhoud van bruggen en andere transport infrastructuur. Hiermee richt het rapport zich op huidige belemmeringen in de bestaande EU-monitoringnormeringen en de vertaling naar nationale implementatie. 

3. De derde publicatie is een website 'Online best practice guide' die nog gepubliceerd zal worden.