Activiteit

13 juni; Drieluik Technical Safety: Tools, Wetten en Tips

13 juni
2024
Railcenter te Amersfoort
Donderdag 13 juni 2024
16:00 tot 19:00
Bijeenkomst

Conditiemonitoring; Next Level
Infra, Gebouwde Omgeving, Manufacturing, Procesindustrie, Food/Beverage/Farma

Donderdag 13 juni 2024
16.00-19.00 uur
Inclusief interactief diner
RailCenter Amersfoort

Tijdens de eerste van drie bijeenkomsten in het Drieluik Technical Safety hebben we het over; Conditiemonitoring. Een belangrijk thema tijdens het gebruik, het ontwerp én het onderhouden van machines. Je wilt dat medewerkers veilig kunnen werken, maar ook voldoen aan de wet- en regelgeving. Van verpakkingsmachine tot sluiscomplex, groot of klein, in alle verschillende sectoren heb je met machineveiligheid te maken.

Conditiemonitoring zorgt ervoor dat slijtage van afzonderlijke onderdelen of verminderde prestaties sneller worden herkend en machineonderhoud beter kan worden gecoördineerd.

Niet alleen optimaliseer je hiermee het onderhoudsproces, het verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer. Bovendien zijn storingen te voorspellen waarmee productievertraging en bijbehorende kosten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.

Programma
Ontvangst en Welkom

Energiebesparing en Asset Reliability met behulp van Ultrasone technologie
Marcel Rutgers, UE Systems Europe
Conditiemonitoring kan voor een groot aantal applicaties worden ingezet. Van lekdetectie en mechanische inspecties tot elektrische inspecties en het inspecteren van kleppen. Marcel gaat in op de mogelijkheden en achterliggende technieken.

De meerwaarde van gegevens uit besturingssystemen
Chris Rijsdijk, Nederlandse Defensie Academie
Hoewel de gegevens uit besturingssystemen niet primair bedoeld zijn om onderhoud te ondersteunen, kunnen deze gegevens toch heel waardevol zijn. Chris presenteert een best practice in data driven maintenance waarbij de meerwaarde van gegevens wordt toegelicht.

Conditiemonitoring van spoorweginfrastructuur
Oscar Sijberden, Eurailscout
De Infrasector staat de komende tijd voor grote uitdagingen. Het intensievere gebruik van het spoor zorgt voor meer behoefte aan het monitoren van de conditie waarmee het optimale moment voor het uitvoeren van onderhoud kan worden bepaald. Oscar legt uit welke uitdagingen er zijn en vertelt over de nieuwste ontwikkelingen die daaruit voortkomen.

Afsluitend Interactief Diner

AANMELDEN

*Deelname is gratis en we kunnen 50 professionals een deelnameplek geven  
  
Indien je niet aanwezig bent zonder afmelding vooraf, brengen wij no-show kosten van €75,- in rekening